POLICIJSKA UPRAVA VIROVITIČKO – PODRAVSKA
Trg bana Josipa Jelačića 19, 33 000 Virovitica, tel.: +385 33 741 222
virovitičko-podravska uprava > Policijske postaje > Policijska postaja Virovitica

Policijska postaja Virovitica

Policijska postaja Virovitica
Mjesto:Virovitica
Adresa:Stjepana Radića 110
Tel.: 033/741 439; 741 419
Faks: 033/741 415
 
Policijska postaja Virovitica obuhvaća područje od 629 92 kilometara kvadratnih, ili 31 posto ukupne površine područja Policijske uprave Virovitičko-podravske. Na postajnom području nalazi se grad Virovitica sa 21 291 stanovnikom, koji je centar Virovitičko-podravske županije te 4 općine: Suhopolje, Lukač, Gradina i Špišić Bukovica. Prema popisu stanovništva iz 2011. godine na području Policijske postaje Virovitica prebiva 39 679 stanovnika.

Policijska postaja Virovitica teritorijalno graniči sa Policjiskom upravom bjelovarsko-bilogorskom na jugozapadu, sa Policijskom postajom Slatina na sjeveroistoku, na sjeveru sa Postajom Granične Policije Terezino Polje i na zapadu sa Policijskom postajom Pitomača. 

Na području Policijske postaje Virovitica nalazi se grad Virovitica kao administrativni centar Virovitičko-podravske županije u kojem su Općinsko državno odvjetništvo, Općinski, Županijski i Prekršajni sud ta «CZZIS» Virovitičko-podravske županije(112). Na postajnom području nalaze se željeznički i autobusni kolodvor, Opća bolnica Virovitica, niz bankarskih i novčarskih ustanova, niz ugostiteljskih objekata kao i odgojno obrazovnih ustanova od vrtića, osnovnih i srednjih škola do visokih učilišta.

Uz razgranatu cestovnu i željezničku infrastrukturu, za napomenuti je da se postajno područje nalazi na vrlo važnom sjecištu državnih cesta koje povezuju grad Viroviticu sa zapadnim i istočnim dijelom Republike Hrvatske odnosno središnji i južni dio Republike Hrvatske sa Republikom Mađarskom.

Postajom rukovodi načelnik Davor Solić.

Teritorijalna nadležnost

Policijska postaja Virovitica pokriva područja:

  • grad Virovitica sa prigradskim naseljima
  • općine Lukač i Špišić Bukovicu
  • općine Suhopolje i Gradinu
  • kontaktna područja u Virovitici i kontaktno područje u Suhopolju