POLICIJSKA UPRAVA VIROVITIČKO – PODRAVSKA
Trg bana Josipa Jelačića 19, 33 000 Virovitica, tel.: +385 33 741 222
virovitičko-podravska uprava > Policijske postaje > Postaja prometne policije Virovitica

Postaja prometne policije Virovitica

Postaja prometne policije Virovitica
Mjesto: Virovitica
Adresa: Stjepana Radića 110
Tel.: 033/741 467
Faks: 033/741 416


Postaja prometne policije Virovitica pokriva ukupnu dužinu državnih cesta koje iznosi 83 kilometara kvadratnih, a županijskih cesta 157 kilometara i lokalnih cesta i ulica u naselju više od 165 kilometara kvadratnih. Također, preko područja koje ista teritorijalno pokriva prolazi važan željeznički pravac koji povezuje istočnu i zapadnu Europu.

Zadaća prometne policije Virovitica je utjecanje na opće stanje sigurnosti na područjima koje ona obuhvaća, a koje zahtijeva pojačano i usmjereno djelovanje policije na problem kaznenih djela i prekršaja iz područja cestovne sigurnosti te posljedice koje se reflektiraju kroz veliki broj smrtno stradalih, teže ili lakše ozlijeđenih osoba te znatnu materijalnu štetu.

Područje postaje prometne policije Virovitica svakodnevno je tijekom 24 sata pokriveno auto-ophodnjama i moto-ophodnjama, a svakodnevne aktivnosti koje policijski službenici zaduže dnevnim radnim nalogom usmjeravaju se sukladno vremenu i prostoru na prometno najopasnije i najugroženije prometnice i raskrižja. Policijski službenici prometne postaje Virovitica obavljaju i očevide prometnih nesreća sa materijalnom štetom, prometnih nesreća u kojima ima poginulih ili ozlijeđenih osoba, prometnih nesreća u kojima sudjeluju mladi vozači, vozači koji u organizmu imaju alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju uzimati za vrijeme upravljanja vozilom ili neposredno prije vožnje, te u drugim slučajevima koji su utvrđeni člankom 30 Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika u obavljanju poslova nadzora i upravljanja prometom na cestama.

Postajom prometne policije rukovodi načelnik Nikola Kečkiš.

Teritorijalna nadležnost

Postaja prometne policije pokriva područje:

  • grada Virovitice
  • prigradskih naselja: Čemernica, Golo Brdo, Jasenaš, Korija, Milanovac, Podgorje, Rezovac, Rezovačke Krčevine, Sveti Đurađ te općine Suhopolje, Gradina, Lukač, Špišić Bukovica i Pitomača