POLICIJSKA UPRAVA VIROVITIČKO – PODRAVSKA
Trg bana Josipa Jelačića 19, 33 000 Virovitica, tel.: +385 33 741 222

Savjeti za građane

Broj kaznenih djela u našoj policijskoj upravi u posljednjih nekoliko godina je na jednoj umjerenoj razini i nema velikih odstupanja u broju i raznovrsnosti KD po kojima bi se određena godina mogla izdvojiti u odnosu na druge. Međutim, karakteristično je da se svake godine, poglavito u ljetnim mjesecima, pojavljuje povećan broj kaznena djela Provalnih krađa u obiteljske kuće, ponajviše zbog odsutnosti vlasnika koji borave na godišnjim odmorima.
Nadalje, dobar dio Županije, poglavito u njezinim južnim dijelovima, obiluje vikend naseljima, koje su posjećene od strane vlasnika samo u pojedinim dijelovima godine, a koje su također stalna meta provalnika.
Isto tako obzirom na ljetni period, kada se u pojedinim turističkim mjestima otvaraju kupališta, koja posjećuje veliki broj građana, gdje se također očekuje pojavljivanje KD Krađa na štetu neodgovornih pojedinaca.
Upozoravamo građane vlasnike kuća i vikendica, te nadolazeće turiste da poduzmu potrebite mjere opreza, prilikom odlaska na godišnje odmore i posjete kupalištima i da tom prilikom svoju imovinu i vrednije stvari na ostave lako dostupne osobama sklonim vršenju KD Krađa.