POLICIJSKA UPRAVA VIROVITIČKO – PODRAVSKA
Trg bana Josipa Jelačića 19, 33 000 Virovitica, tel.: +385 33 741 222
virovitičko-podravska uprava > Vijesti > Virovitica: Završen projekt uređenja biciklističkih staza

Virovitica: Završen projekt uređenja biciklističkih staza

Virovitica: Završen projekt uređenja biciklističkih staza
21. lipanj 2018. -

Jučer, 20. lipnja u gradskoj vijećnici Grada Virovitica, održan je sastanak predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova i gradske uprave grada Virovitice, na kojemu su nazočili načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević, Miroslav Lalić, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa u PU, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa pri Ravnateljstvu policije Josip Mataija sa suradnikom Petrom Dalić, te gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima. Tema sastanka je bila, završetak  projekta uređenja biciklističkog prometa u središtu grada Virovitica.

Sami projekt uređenja biciklističkog prometa kroz središte Virovitice pokrenuli su Grad Virovitica i PU virovitičko-podravska, a sufinanciran je sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa s ciljem povećanja veće sigurnost biciklista u prometu. 

Završetkom ovog projekta iz svih pravaca, prema najužem centru grada, povezani svi biciklistički tokovi. Povezane su biciklističke trake koje se protežu iz ulica Stjepana Radića, J. J. Strossmayera, Matije Gupca i Ljudevita Gaja. – Vozači bicikla do sada su koristili nogostupe, odnosno staze za pješake, te je tako dolazilo do miješanja vozača bicikla i pješaka što je povećavalo mogućnost od stradavanja u prometu. Na ovaj način jasno su određeni prometni tokovi, a najvažnije u svemu je to da je uređena i jasno propisana prednost na raskrižjima i prijelazima biciklističkih staza preko kolnika– istaknuo je Miroslav Lalić, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa u Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj.

Osim biciklističkih staza, u sklopu projekta postavljeni su led markeri na pješačkim prijelazima u središtu grada, a kod Robne kuće napravljena je stanica za popravak bicikala.

Kako bi građanima bilo jasnije na koji se način koriste biciklističke staze ili trake te tko u odnosu na koga ima prednost PU virovitičko-podravska izradila je letak u kojemu se nalaze osnovne informacije o pravilima koja vrijede prije svega za vozače bicikla i pješake, a onda i za ostale sudionike u prometu. Letke će policijski službenici dijeliti sve do 15. kolovoza i educirati bicikliste na pravilno ponašanje i poštivanje prometnih propisa – korištenje biciklističkih staza i traka, poštivanje smjerova kretanja i prednosti na raskrižjima. Nakon proteka vremena za „privikavanje“, krenut će se s mjerama ponajprije s mjerama upozorenja, a nakon toga nesavjesni vozači će biti i novčano sankcionirani.
Vijesti za aktualni mjesec:


16.7.2018.Upravljali automobilom sa 4.71 i biciklom sa 4.19 alkohola
16.7.2018.Prometne nesreće alkoholiziranih vozača
16.7.2018.Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna
13.7.2018.Narušavanje javnog reda i mira od strane više osoba
13.7.2018.Poziv na prometne radionice u knjižnici
13.7.2018.Pojačani nadzor prometa
13.7.2018.Bez vozačke dozvole upravljao traktorom sa 3.06 alkohola
13.7.2018.Pronalazak dvije ručne bombe
10.7.2018.Odluka
9.7.2018.Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna
9.7.2018.Nelegalna trgovina duhanom
2.7.2018.Prometna nesreća vozača sa 1.96 alkohola
2.7.2018.Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna
2.7.2018.Poziv na razgovor kandidatima/kinjama


str.: 1 od 1. Ukupno: 14 zapisa.