POLICIJSKA UPRAVA VIROVITIČKO – PODRAVSKA
Trg bana Josipa Jelačića 19, 33 000 Virovitica, tel.: +385 33 741 222
virovitičko-podravska uprava > Vijesti > Virovitica: Policijska uprava obilježila Dan policije

Virovitica: Policijska uprava obilježila Dan policije

Virovitica: Policijska uprava obilježila Dan policije
25. rujan 2018. -

Danas 25. rujna, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen obilježja poginulim policajcima, održana je završna svečanost obilježavanja Dana policije u Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj.

 Program obilježavanja, započeo je nekoliko tjedana prije središnje proslave, prigodnim sportskim aktivnostima u streljaštvu, tenisu, kuglanju i malom nogometu. Kao i proteklih godina i ove godine na ovu prigodnu svečanost proslave Dana policije, pozvani su roditelji i obitelj poginulih i nestalog policajca, koji su u prostorije policijske uprave, pristigli već u jutarnjim satima. 

 Svečanost obilježavanja Dana policije, započela je u 9.40 sati, kada su roditelji poginulih policajaca prvi položili vijenac kod spomen obilježja poginulim policajcima ispred zgrade PU, a izaslanstvo PU virovitičko – podravske kod polaganja vijenca, predvodio je načelnik Policijske uprave Siniša Knežević.

Predstavnici  izaslanstva Županije Virovitičko – podravske, Grada Virovitice, Udruge Prvi hrvatski redarstvenik VPŽ, te  braniteljske udruge proizašle iz domovinskog rata Virovitičko – podravske su također položili vijence i zapalili svijeće na Spomen obilježje kod zgrade policijske uprave. 

 Sveta misa za sve poginule, održana je u crkvi Sv. Roka u Virovitici u 10 sati,  služili su Kapelan Policijske uprave Ozren Bizek. 

Na svečanosti obilježavanja Dana policije u Virovitici već tradicionalno sudjeluje velik broj građana, a od protekle godine na svečanosti sudjeluju i djeca iz nižih razreda Osnovnih škola sa svojim nastavnicima. 

 Ovogodišnji program proslave Dana policije, malo je obogaćen u odnosu na predhodne godine, tako je nakon Svete mise, obilježavanje nastavljeno na parkirnom prostoru Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, gdje su u 10.45 sati, djelatnici Interventne jedinice policije Virovitica, odradili dvije pokazne vježbe, samoobrane i savladavanje naoružanih počinitelja pod utjecajem psihičkog rastrojstva ili fanatizma uz uporabu vatrenog oružja (manevarskog streljiva), koja je kod prisutnih građana i uzvanika ostavila veliki dojam, a kod djece je svaki zahvat djelatnika IJP, izmamio uzdahe i na licu im je bilo vidljivo veliko zadovoljstvo onim što su vidjeli i doživjeli.    

Također, na istom prostoru u vremenu od 9 do 13 sati, bila je upriličena izložba policijske opreme i tehnike, koju policija koristi u svakodnevnom radu. Na izložbi su se mogli vidjeti policijski automobili, motocikli, policijsko naoružanje, palice, zaštitni prsluci, štitnici i druga sredstva, koju je kako kod medija tako i kod djece pobudila veliki interes, ali pokazna vježba naših interventnih policajaca  zasigurno će im ostati još dugo u sjećanju.  
Vijesti za aktualni mjesec:


14.12.2018.Voćin: 10. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja
12.12.2018.Pakrac: I. Malonogometnim turnirom obilježena 27. obljetnica pogibije virovitičkih policajaca
10.12.2018.Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna
10.12.2018.Slatina: dva požara u obiteljskim kućama
10.12.2018.Virovitica: Adastra promovira mladima "Živim život bez nasilja"
7.12.2018.Pojačani nadzor prometa tijekom vikenda
7.12.2018.Autosjedalice sv. Nikole
7.12.2018.Novi Senkovac: U slijetanju kamiona u kanal poginuo vozač
6.12.2018.Orahovica: U Osnovnoj školi I. B. Mažuranić održan preventivni projekt "Zdrav za 5"
4.12.2018.U Voćinu održan Sajam različitih kultura i tradicija
4.12.2018.Preventivna akcija Poštujte naš znak
4.12.2018.Virovitički interventni policajac Josip jadan osvojio drugo mjesto na sportskom natjecanju u oružanim snagama RH "Viribus unitis"
3.12.2018.Nelegalnim oružjem ubio psa nepoznatog vlasnika
3.12.2018.Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna


str.: 1 od 1. Ukupno: 14 zapisa.